Home Semasa Polis buka kertas siasatan, Yusoff Rawther dipanggil beri keterangan

Polis buka kertas siasatan, Yusoff Rawther dipanggil beri keterangan

by Admin

KUALA LUMPUR, 10 Dis – Polis telah membuka kertas siasatan susulan bekas pegawai penyelidik Datuk Seri Anwar Ibrahim, Muhammed Yussof Rawther dipanggil memberi keterangan berhubung dakwaan dirinya dicabul Presiden PKR itu.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pendakwaan dan Undang-undang D5 Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, SAC Mior Faridalathrash Wahid berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul.

“Kertas siasatan sudah dibuka dan kita akan melihat keperluan untuk memanggil semula Muhammed Yusoff selepas siasatan dibuat,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Terdahulu, Muhammed Yusoff memberi keterangan hampir sembilan jam di Bukit Aman, di sini, semalam.

Muhammed Yussof ditemani peguamnya, Datuk Mohamed Haniff Khatri Abdulla tiba di Bukit Aman sekitar 12.45 tengah hari tadi dan kelihatan keluar dari Bukit Aman pada kira-kira 9.20 malam.

Pada Sabtu lepas, media melaporkan Muhammed Yusoff membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul supaya polis menyiasat dakwaannya dan dalam laporan yang sama, beliau turut melahirkan kebimbangan dengan keselamatan dirinya yang diancam pihak tertentu.

Rabu lepas, Muhammed Yusoff membuat perakuan bersumpah mendakwa dicabul Anwar 2 Okt tahun lepas, bagaimanapun, perkara itu dinafikan Presiden PKR itu yang mendakwa sedang berkempen pada Pilihan Raya Kecil Port Dickson pada tarikh berkenaan. – Bernama

Related Articles

Leave a Reply