Home Semasa Jabatan Imigresen buru Md Rayhan Kabir bantu siasatan

Jabatan Imigresen buru Md Rayhan Kabir bantu siasatan

by Air Times News Network

KUALA LUMPUR, 7 Julai – Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) sedang memburu seorang lelaki warga negara Bangladesh bagi tujuan membantu siasatan kes.

JIM hari ini mengeluarkan gambar identiti wajah individu berkenaan yang bernama Md Rayhan Kabir, berusia 34 tahun.

“Nombor pasport BW0974403 dan alamat terakhir beliau di Sirhan Legacy SDN BHD B-7-9 Menara Uncang Emas, No 85 Jalan Loke Yew 55200, Kuala Lumpur.

Md Rayhan dikehendaki JIM untuk membantu siasatan di bawah Akta Imigresen 1959/63 (Akta 155).

“Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan boleh menghubungi Penolong Pengarah Imigresen Kanan (PPI), Nurulmasha Nazlinan Hussin, Bahagian Operasi, Siasatan dan Pendakwaan, Ibu Pejabat Jabatan Imigresen Malaysia, Putrajaya di talian 03-88801338/1330 pada waktu pejabat dan Bilik Gerakan 03-88801555 selepas waktu pejabat,” kata kenyataan itu.

Beliau merupakan salah seorang individu yang diwawancara oleh Al-Jazeera berhubung isu pembasmian Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) di negara ini.

Rancangan diterbitkan oleh stesen televisyen yang berpangkalan di Qatar itu mendapat kecaman rakyat Malaysia dan juga kerajaan berhubung laporan berat sebelah terhadap usaha negara dalam membanteras PATI. – airtimes.my

Related Articles

Leave a Reply