Home Pertahanan dan KeselamatanTentera Udara Pesawat C130H TUDM terbangkan anggota polis terlantar sakit ke Sabah

Pesawat C130H TUDM terbangkan anggota polis terlantar sakit ke Sabah

by Nurulhuda

SUBANG, 1 Jul – Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) melakukan penerbangan ihsan dengan membawa anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang dirawat di Hospital Kuala Lumpur untuk dipindahkan ke Hospital Queen Elizabeth (HQE) I, Kota Kinabalu, Sabah.

PDRM menerusi hantaran di media sosialnya berkata, penerbangan ihsan membawa Lans Koperal Mohamad Nur Hafiz Awang yang kini terlantar sakit akibat kemalangan jalan raya dialaminya tahun lalu, telah berlepas dari Pangkalan Udara Subang, pagi tadi.

“Pesawat selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA) pada jam lebih kurang 11.30 dan disambut oleh Ketua Jabatan Pengurusan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah, Senior Asisten Komisioner Polis (SAC) Datuk Zabidi Md Zain,

“Seluruh warga PDRM menzahirkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih atas bantuan yang telah dihulurkan,” jelas hantaran itu.

Pesawat jenis C 130 Charlie telah diterbangkan oleh Mejar Mohamad Amirul Mohd Deran TUDM dan dibantu Kapten Muhammad Faris Omar TUDM turut membawa isteri pesakit, Puan Roslina Lan bersama pegawai perubatan dari HKL, Dr. Siti Jamilah Abdullah Khalit serta jururawat kanan, Puan Norshakina Zulkiffli.-airtimes.my

 

Related Articles

Leave a Reply