Home Pertahanan dan KeselamatanTentera Laut Lawatan Panglima Tentera Laut Repubik Singapura perkukuh hubungan TLDM-TLRS

Lawatan Panglima Tentera Laut Repubik Singapura perkukuh hubungan TLDM-TLRS

by Nurulhuda

KUALA LUMPUR, 27 Mei – Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Mohd Reza Mohd Sany telah menerima kunjungan hormat rakan sejawatnya dari Tentera Laut Republik Singapura (TLRS), Rear Admiral Aaron Beng, hari ini.

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) menerusi hantaran di laman Facebooknya berkata, Aaron Beng yang kini dalam rangka lawatan kerja ke Malaysia telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Mohd Reza di Markas Tentera Laut pagi tadi.

“Ketibaan beliau di Wisma Pertahanan telah disambut Panglima Tentera Laut dan dimulakan dengan pemeriksaan Kawalan Kehormatan Utama,

“Seterusnya, beliau mengadakan kunjungan hormat ke atas Mohd Reza dan Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Sri Ikmal Hisham Abdul Aziz,” jelas TLDM.

Tambahnya, kedua-dua pemimpin angkatan laut itu berkesempatan berbincang demi mengukuhkan lagi hubungan diplomasi pertahanan yang sudah terjalin sekian lama antara TLDM dan TLRS.

Semalam, delagasi dari TLRS juga telah mengadakan lawatan ke Markas Pemerintahan Kapal Selam (MPKS) di Pangkalan TLDM, Kota Kinabalu, Sabah.

“Panglima Tentera Laut Singapura dan delegasi telah diberikan taklimat ringkas berkenaan pengoperasian Kapal Selam TLDM,

“Seterusnya lawatan diteruskan di fasiliti latihan di PLKS seperti Simulator Tactical (SIMTAC) dan Simulator Diving (SIMDIV),” ujar TLDM. -airtimes.my

Related Articles

Leave a Reply