Home Politik Pilihlah saya jika mahukan perubahan di Sungai Udang dan Melaka – Mejar Jeneral (Bersara) Datuk Mohd Zahar

Pilihlah saya jika mahukan perubahan di Sungai Udang dan Melaka – Mejar Jeneral (Bersara) Datuk Mohd Zahar

by M.Daim

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=d67FDaqIw3Y[/embedyt]

MELAKA, 13 Nov – Calon Bebas, Mejar Jeneral (B) Datuk Mohd Zahar Hashim menegaskan beliau sedia untuk membawa perubahan di kawasan yang diwakilinya sekiranya memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri  (DUN)  N11 Sungai Udang.

“Harapan saya supaya semua pengundi sungai udang ini, membuat satu perubahan memilih saya sebagai wakil mereka pada PRN ini,” katanya kepada pemberita dalam satu wawancara eksklusif bersama Air Times.

Menurutnya, beliau sedia berkongsikan pengalaman dan kemahiran yang beliau timba selama 40 tahun dalam perkhidmatan tentera untuk kemajuan Sungai Udang dan Melaka.

“Saya percaya dengan kemampuan, pengalaman dan kebolehan yang telah saya sumbangkan selama 40 tahun dalam tentera digunakan untuk kemajuan kepada semua lapisan masyarakat,” ujarnya.

Zahar merupakan veteran tentera yang bertanding atas tiket Bebas di Sungai Udang. Beliau berhadapan dengan 3 lagi calon lain dari Perikatan Nasional (PN), Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan.

Selain Zahar, seorang lagi veteran tentera yang bertanding dalam Pilihanraya Negeri (PRN) Melaka atas tiket yang sama ialah Mejar (B) Jaini Dimon di DUN Paya Rumput.

Hari mengundi awal PRN Melaka akan berlangsung pada 16 November dengan melibatkan 24 Pusat Pengundian Awal.

Hari membuang undi adalah jatuh pada 20 November ini.

Kerusi Sungai Udang pada kali ini menyaksikan pertarungan kesemua wajah baharu calon yang bertanding termasuk Zahar.

Pada tahun 2018, Sungai Udang dimenangi oleh calon Barisan Nasional, Datuk Seri Idris Haron dengan majoriti 2,229 undi.

Idris Haron yang kini mewakili PH bertanding di Asahan. – airtimes.my

 

Nantikan wawancara eksklusif Air Times bersama Calon Bebas Sungai Udang, Mejar Jeneral (B) Datuk Mohd Zahar Hashim pada tengah hari esok.

Related Articles

Leave a Reply