Home PolitikPAS /PPBM / LAIN Bantuan Bakul Makanan: Ahli Parlimen, Senator PAS diarah turun padang bantu rakyat

Bantuan Bakul Makanan: Ahli Parlimen, Senator PAS diarah turun padang bantu rakyat

by Air Times News Network

KUALA LUMPUR, 5 Jul – PAS telah mengarahkan semua ahli Parlimen dan senator dari parti itu untuk segera turun padang bagi menggerakkan program Bantuan Bakul Makanan.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, ia bagi menjaga kebajikan golongan yang terjejas akibat wabak COVID-19 dengan memanfaatkan segala kemudahan disediakan.

“Peruntukan kerajaan kepada setiap ahli Parlimen serta penambahan RM300,000 melalui Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) hendaklah dimanfaatkan sepenuhnya kepada rakyat yang memerlukan,

“PAS juga telah menggiatkan bantuan kit makanan melalui Badan Perhubungan PAS Negeri-Negeri dan PAS kawasan-kawasan bagi membantu isi rumah yang terjejas akibat wabak COVID-19,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Tambahnya, PAS sentiasa komited dalam melaksanakan gerak kerja dakwah dan kebajikan atas dasar Islam yang mengajar umatnya untuk hidup bermasyarakat dengan saling berkenalan serta tolong menolong.

Pada masa sama, Tuan Ibrahim mengajak menghayati sabda Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh at-Tabrani bermaksud “tidak termasuk orang mukmin (bagi) orang yang kenyang, sementara tetangganya kelaparan”.

“Semoga usaha ini dapat meringankan beban mereka yang memerlukan dan semua umat Islam diseru untuk terus berdoa agar wabak ini diangkat segera oleh Allah,” jelasnya. – airtimes.my

 

 

Related Articles

Leave a Reply