Home Politik Panglima Tentera Laut kesal kenyataan tunai tanggungjawab pengundi diputar belit

Panglima Tentera Laut kesal kenyataan tunai tanggungjawab pengundi diputar belit

by M.Daim

KUALA LUMPUR, 4 Mei – Panglima Tentera Laut, Tan Sri Ahmad Kamarulzaman bin Haji Ahmad Badaruddin hari ini menyatakan rasa kesal akan tindakan sesetengah pihak yang memutar belitkan kenyataan beliau semalam.

Dalam kenyataannya di akaun sosial rasmi Twitter beliau, Kamarulzaman menyatakan rasa marah dan kecewanya akan tindakan sesetengah pihak yang sengaja memutar belitkan kenyataan beliau semalam yang menyeru agar warga TLDM untuk melaksanakan tanggungjawab mereka sebagai pengundi.

“Adalah satu tindakan yang tidak bertanggungjawab apabila terdapat pihak cubar memutarbelitkan kenyataan saya di laman Facebook rasmi TLDM. Hentikan cubaan mempolitikan kenyataan ini,” katanya.

Dalam kenyataannya semalam, Tan Sri Ahmad Kamarulzaman menyeru warga TLDM untuk menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi. Malah, beliau menasihatkan kesemua anggota TLDM yang layak mengundi untuk keluar awal dan tunaikan tanggungjawab mereka sebaik mungkin.

Selain daripada itu, beliau menyeru para pengundi dari TLDM untuk mengundi dengan bijak serta menasihatkan mereka untuk tidak terlibat dalam sebarang kegiatan politik dan memberikan cerminan sebagai seorang anggota tentera yang profesional serta taat setia kepada Raja dan Negara tercinta.

Dalam kenyataan yang dimuatnaik di akaun Facebook rasmi TLDM semalam, beliau turut menasihatkan Panglima, Pegawai Memerintah dan Pegawai Bahagian untuk memberikan kelepasan kepada anggota TLDM untuk mengundi.

“Sebagai warganegara Malaysia yang bertanggungjawab undilah dengan penuh bijaksana. Ketahuilah, undi kita adalah rahsia,” tegas Kamarulzaman.

 

Related Articles

Leave a Reply