Home Semasa Dua lagi individu ditahan berhubung video seks: KPN

Dua lagi individu ditahan berhubung video seks: KPN

by Bernama

KUALA KUBU BHARU, 20 Jul – Polis menahan dua lagi individu berhubung siasatan kes video seks yang memaparkan individu mirip seorang menteri, menjadikan jumlah yang ditahan berhubung kes itu 11 orang.

Tanpa mendedahkan butiran tangkapan itu, Ketua Polis Negara Datuk Seri Abdul Hamid Bador berkata kedua-dua mereka ditahan di Shah Alam semalam.

Katanya, siasatan berhubung kes itu sedang giat dilakukan mengikut dua sudut iaitu kesahihan dan pelaku serta siapa yang membuat dan menyebarkan video berkenaan.

“Kita siasat siapa yang bertanggungjawab dan tidak mahu tersilap dalam mengambil tindakan…difahamkan ada suspek yang akan tamat reman dan kita akan sambung reman untuk siasatan lanjut,” katanya.

Abdul Hamid ditemui pemberita selepas menghadiri majlis penutup Perkhemahan Kor Kadet Polis Peringkat Kebangsaan Kali ke-21 di Kem Bina Semangat di sini hari ini,

Baru-baru ini, klip video seks memaparkan aksi dua lelaki tular di media sosial dan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan Santubong Haziq Abdullah Abdul Aziz pada 12 Jun lalu mengaku dirinya seorang daripada lelaki dalam rakaman itu.

Pada Khamis, Abdul Hamid berkata analisis CyberSecurity Malaysia mendapati kebarangkalian video itu tulen adalah tinggi.

Beliau ketika itu bagaimanapun berkata hasil analisis itu tidak dapat mengaitkan pelaku di dalam video itu dengan individu yang dimaksudkan.

Abdul Hamid hari ini menegaskan kenyataaan berhubung keaslian video seks itu bukan berunsurkan politik.

“Saya hanya umumkan hasil analisis (video) dan biarlah kami buat kerja dengan efisyen… itu janji saya kepada kerajaan dan itu harapan yang saya beri kepada orang ramai,” katanya.

Dalam pada itu, Abdul Hamid berkata pihaknya memberi kerjasama penuh kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung siasatan anggota atau pegawai yang disyaki terlibat rasuah atau salah guna kuasa – Bernama

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply