Home Politik Undi tidak percaya terhadap PM hanya khabar angin – Mat Sabu

Undi tidak percaya terhadap PM hanya khabar angin – Mat Sabu

by Noor Sheila Amin

KUALA LUMPUR, 20 Feb – Parti Amanah Negara (AMANAH)  menyifatkan spekulasi wujudnya komplot untuk membawa undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad adalah sekadar khabar angin yang sengaja dimainkan oleh pembangkang.

Menurut Presidennya, Mohamad Sabu berkata, usaha itu dibuat untuk mengalih pandangan rakyat terhadap pertuduhan dan siasatan terhadap segelintir pemimpin mereka serta krisis kepimpinan yang sedang membelit parti pembangkang berkenaan.

“Ingin ditegaskan bahawa tidak timbul langsung soal undi tidak percaya terhadap Dr Mahathir dan usaha ini dibuat bagi menggugat kestabilan serta mengganggu fokus kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang sedang bekerja keras untuk mensejahterakan hidup rakyat.

“AMANAH dan parti komponen lain dalam PH sentiasa teguh di belakang Dr Mahathir dalam usaha melakukan reformasi menyeluruh dan menambah baik tadbir urus negara,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohamad berkata, paling penting kini, AMANAH perlu bekerja keras untuk memastikan calon PH akan menang dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Semenyih.

Beliau turut menyeru kepada ahli di segenap peringkat untuk terus menumpukan kepada usaha-usaha mengembangkan dan menambah keahlian anggota parti.

“Paling penting, kita perlu bekerja keras untuk memastikan calon PH akan menang dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Semenyih yang sedang kita hadapi,” jelasnya lagi.

Related Articles

Leave a Reply