Home PolitikBarisan Nasional Muhyiddin, Rafizi jadi contoh RUU Antiberita Tidak Benar

Muhyiddin, Rafizi jadi contoh RUU Antiberita Tidak Benar

by Nurulhuda

Kuala Lumpur, 2 Apr – Wakil rakyat Setiu, Datuk Che Mohamad Zulkifly Jusoh hari ini membidas Pakatan Harapan yang menolak Rang Undang-undang (RUU) Antiberita Tidak Benar 2018 sedangkan pihak itu pada masa sama mahu membetulkan persepsi parti masing-masing.

Beliau juga menyindir ahli Parlimen pembangkang dengan memberi contoh paling mudah.

Katanya, ia bukan sahaja mudah untuk difahami kesemua ahli Parlimen, malah menjadikan mereka berfikir mengenai kepentingan RUU tersebut pada masa akan datang.

“Cuba lihat kepada Ahli Parlimen Pagoh (Tan Sri Muhyiddin Yassin) yang dikaitkan dengan skandal dengan isteri orang. Adakah ini berita palsu ataupun tidak?

“Cuba lihat pula kepada Ahli Parlimen Pandan (Rafizi Ramli) yang disiarkan dalam Malaysiakini (menerusi artikel) ‘Pemimpin PKR dedahkan sikap sebenar Rafizi’. Adakah ini bohong? Adakah ini benar?

“Selagi tidak dinafikan, kita pun tidak tahu sama ada benar atau tidak. Ada lagi. ‘Kepimpinan Muhyiddin punca PPBM kucar-kacir’. Adakah ini nak dibenarkan?

“Kalau lulus sahaja RUU ini, mereka tersebut boleh buat laporan polis dan sebagainya,” kata Che Mohamad  ketika membahaskan RUU tersebut.

Difahamkan terdapat pindaan kepada beberapa fasal melibatkan hukuman dalam RUU tersebut sebelum ia diluluskan hari ini.

Related Articles

Leave a Reply