Home Semasa Sekolah Menengah Sultan Idris Shah II di Gerik dikenakan PKPD selama 14 hari

Sekolah Menengah Sultan Idris Shah II di Gerik dikenakan PKPD selama 14 hari

by Nurulhuda

KUALA LUMPUR, 5 Feb – Kerajaan hari ini memutuskan untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Sekolah Menengah Sultan Idris Shah II di Gerik bermula esok sehingga 19 Februari depan.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, PKPD dibuat disekolah tersebut berikutan pengesanan kes positif COVID-19 di sekolah berkanaan.

“Sehingga 2 Februari 2021, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah melaksanakan 81 ujian saringan dan daripada jumlah itu sebanyak 24 kes positif COVID-19 telah direkodkan serta baki dua (2) sampel masih menunggu keputusan,

“Setelah membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP, kerajaan bersetuju untuk melaksanakan PKPD di Sekolah Menengah Sultan Idris Shah II, Gerik, Perak bermula 6 Februari sehingga 19 Februari 2021,” katanya dalam kenyataan mengenai Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), hari ini.

Tambahnya, PKPD ini adalah bagi memudahkan KKM melaksanakan saringan secara bersasar di sekolah ini dan mengawal jangkitan dalam komuniti. -airtimes.my

 

Related Articles

Leave a Reply