Home Pertahanan dan Keselamatan Generasi muda diseru sertai Komando 69

Generasi muda diseru sertai Komando 69

by Bernama

SHAH ALAM, 20 Okt – Golongan muda diseru menyertai pasukan elit polis Komando 69, bagi menunjukkan semangat patriotik dan taat setia kepada negara.

Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Selangor, Datuk K. Kumaran berkata, ia kerana pasukan itu memerlukan pelapis muda bagi meneruskan kesinambungannya.

“Pasukan ini perlu kesinambungan, yang mana kita perlu menggalakkan penyertaan generasi muda dalam pasukan ini.

Bila ada bersara dan sebagainya, sudah tentu ia perlukan penggantian dan tidak terputus, maknanya akan ada orang baru,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri sambutan Ulang Tahun Ke-50 pasukan 69 Komando itu di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, hari ini.

Program itu dirasmikan Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri Dan Ketenteraman Awam (JKDNKA), Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani.

Mengulas lanjut, Kumaran berkata Komando 69 perlu didedahkan kepada umum, supaya mereka mengetahui peranan sebenar pasukan elit itu yang dipertanggungjawabkan menjaga keselamatan dan keamanan negara.

“Sebab itu kita adakan program sambutan ulang tahun pasukan ini yang mana anggota pasukan bersama-sama turun padang mendekati masyarakat.

Secara tidak langsung ia dapat memupuk kesedaran masyarakat terhadap pengorbanan Komando 69 dalam memelihara keamanan negara,” katanya. – Bernama

Related Articles

1 comment

Shaz Wan 22 October 2019 - 10:34 pm

berminat tap xda kelulysan spm

Reply

Leave a Reply