Home Semasa Jenazah Muhammad Adib diterbangkan ke Kuala Kedah

Jenazah Muhammad Adib diterbangkan ke Kuala Kedah

by Air Times News Network

KUALA LUMPUR, 18 Dis –  Jenazah Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim akan diterbangkan ke Kedah dari Pangkalan Udara Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Subang, di sini, pagi ini.

Allahyarham akan diterbangkan menggunakan helikopter di lapangan terbang berkenaan ke Kedah untuk dikebumikan di Kampung Tebengau, Kuala Kedah atas permintaan keluarga.

Terdahulu, jenazah Muhammad Adib dimandi, dikafan dan disolatkan di perkarangan IPFN yang disertai lebih 50 jemaah terdiri daripada pegawai kanan dan anggota bomba.

Jenazah Allahyarham dibawa keluar dari perkarangan Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN), Hospital Kuala Lumpur pada 7.18 pagi selepas selesai proses bedah siasat.

Jenazah Muhammad Adib dibawa keluar dari IPFN menggunakan van jenazah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) diiringi pasukan pengiring JBPM dan Polis Diraja Malaysia untuk dibawa ke kemudahan Airod, Subang.

Setibanya jenazah Muhammad Adib di Kedah, JBPM akan mengadakan istiadat pengebumian kebombaan sebagai tanda memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham.

Jenazah Muhammad Adib dijangka dikebumikan selepas solat Zuhur.

Related Articles

Leave a Reply