Home Semasa Hishammuddin dinasihatkan bertemu Tun Daim untuk cari Jho Low

Hishammuddin dinasihatkan bertemu Tun Daim untuk cari Jho Low

by Nurulhuda

PUTRAJAYA, 23 Okt – Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdullah menasihatkan bekas Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein supaya berjumpa dengan Tun Daim Zainuddin berhubung usaha mencari ahli perniagaan Low Taek Jho atau Jho Low di China bagi menyelesaikan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Beliau berkata ini kerana Daim, yang merupakan Pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan (CEP), antara yang bertanggungjawab untuk membawa balik wang dan aset-aset 1MDB.

“Saya nasihatkan dia (Hishammuddin) bertemu Tun Daim. Namun sebagai bekas menteri Kabinet kalau ada maklumat yang boleh membantu siasatan, saya rasa dia tahu siapa lagi yang harus ditemui. Saya tidak mahu buat andaian,” katanya kepada pemberita ketika diminta mengulas mengenai tawaran Hishammuddin untuk mencari Jho Low selepas forum perdana di Wisma Putra di sini hari ini.

Semalam Hishammuddin berkata beliau bersedia menawarkan dirinya untuk mencari Jho Low di China dengan menggunakan hubungan terdahulunya dengan pemimpin China bagi menyelesaikan skandal 1MDB. Tindakan itu dibuat atas kapasiti peribadi dan tidak diminta oleh Putrajaya.

Jho Low adalah antara individu yang dikehendaki pihak berkuasa Malaysia berhubung siasatan 1MDB. – BERNAMA

Related Articles

Leave a Reply