Home Semasa Husam tidak layak pegang Pengerusi Majlis Tindakan Negeri Kelantan

Husam tidak layak pegang Pengerusi Majlis Tindakan Negeri Kelantan

by Nurulhuda

KOTA BHARU, 3 Feb- Pas Kelantan akan mengadakkan satu pertemuan bersama Pengerusi Majlis Tindakan Negeri (MTNg), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali bagi membincangkan tentang pembangunan ekonomi negeri dalam masa terdekat.

Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, perbincangan tersebut akan menyentuh projek-projek pembinaan lebuh raya, royal dan perumahan.

Beliau yang optimis terhadap pelantikan Azmin Ali turut mengambarkan hubungan baik yang bakal terjalin di antara kerajaan negeri dan Pusat di masa akan datang. Timbalan Presiden Pas mengucapkan tahniah keatas keputusan yang terbaik kerana beliau juga pernah menjadi Menteri Besar Selangor dan mempunyai pengalaman mengetahui keperluan di peringkat negeri.

“Pengerusi PH Kelantan, Senator Datuk Husam Musa tidak layak memegang jawatan Pengerusi Majlis Tindakan Negeri,”katanya

“Keputusan ini diharap dapat memacu usaha pembangunan negeri Kelantan secara langsung, bilamana ia melibatkan Menteri Hal Ehwal Ekonomi sebagai Pengerusi bagi menyelaraskan pembangunan,” katanya yang juga anggota parlimen Kubang Kerian.

“Di negeri lain juga, Pengerusi MTNg diberi kepada seorang menteri, sedangkan Husam diberi tanggungjawab sebagai senator,” katanya selepas Majlis Penyampaian Sumbangan Angpau dan Limau Mandarin Sempena Sambutan Tahun Baharu Cina di Kampung Aur Duri, semalam.

Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, dilantik sebagai Pengerusi Majlis Tindakan Negeri (MTNg) Kelantan berkuatkuasa 1 Januari lalu.

Ia diumumkan dalam satu kenyataan oleh Unit Sekretariat, Bahagian Pemantauan & Penilaian, Jabatan Pembangunan Persekutuan Negeri Kelantan, Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU) Jabatan Perdana Menteri (JPM) pada Khamis.

 

Related Articles

Leave a Reply