Home Pertahanan dan Keselamatan Tugas sebagai pengiring rapat Hishammuddin telah pun tamat -Angkatan Tentera Malaysia

Tugas sebagai pengiring rapat Hishammuddin telah pun tamat -Angkatan Tentera Malaysia

by M.Daim

KUALA LUMPUR, 26 Ogos – Pihak Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hari ini menyatakan bahawa penugasan anggota pasukan khas sebagai pengiring rapat bekas Menteri Pertahanan, Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein, telah pun tamat sejurus Pilihan Raya Umum ke-14 tamat.

Kenyataan tersebut dibuat berhubung dakwaan sebuah portal tempatan yang mendakwa 3 anggota Pasukan Khas ATM masih lagi berkhidmat sebagai pengiring rapat Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Semalam, Menteri Pertahanan, Haji Mohamad bin Sabu menyatakan bahawa pihak Kementerian Pertahanan Malaysia akan menyiasat dakwaan tersebut.

Pada masa yang sama,  Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein menyatakan bahawa anggota pasukan khas Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang didakwa masih menjadi pegawai pengiringnya hanya berkhidmat untuk sementara waktu.

Namun begitu, pihak ATM menyatakan bahawa siasatan telah diambil dan tindakan akan diambil sewajarnya. Dalam kenyataan tersebut, pihak ATM bertegas dan akan bertindak sewajarnya bagi memastikan semua anggota yang masih berkhidmat tidak melaksanakan apa jua tugasan dengan pihak yang tidak mempunyai hak dan kaitan berdasarkan peraturan semasa.

Selain daripada itu, ATM akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana anggota yang didapati melanggar perintah dan peraturan semasa.

Related Articles

Leave a Reply